Super User

Super User

jue, 21 jºunio 2018 In Notícies Tags

El passat dissabte, 16 de juny, la Llibreria Muntanya de Llibres de Vic va acollir la presentació del llibre Xina Fast Forward,  del periodista Sergi Vicente, un acte organitzat per Horitzó Àsia.

Xina Fast Forward recull les experiències de Vicente durant els 12 anys que va viure a la Xina, treballant com a corresponsal per a TV3. L'autor va explicar que el llibre neix de la seva voluntat de posar en ordre tot allò que en aquest temps ha viscut a càmera ràpida, en Fast Forward.  Seguint amb el símil del format de vídeo, i relacionant-ho amb la seva tasca de periodista, Vicente va explicar que tot i viure durant 12 anys en aquell país, no era capaç d'explicar què o com era la Xina. I que no ha estat fins que ho ha repassat, editat, ordenat i posat per escrit, quan realment ha entès quina ha estat la seva autèntica vivència.

Per Vicente, la Xina no és un país, que es pugui acotar i classificar, és un continent amb múltiples cultures, realitats i formes de viure. Amb situacions contradictòries i on la política governamental marca fortament el dia a dia de la societat. Per això, el seu llibre s'articula en diversos capítols que tracten temes independents. Evidentment existeix un nexe entre ells, vinculat principalment al seu relat personal d'aquesta etapa, però cada capítol destapa o mostra una realitat concreta. Segons ell, ha descobert que en ocasions aquesta realitat no era només desconeguda per a ell, que era estranger, sinó també per la població xinesa. Alguns capítols resulten esfereïdors i tenen una voluntat clara de denunciar coses que, abans, com a periodista, no estava autoritzat a explicar.  Però segons ell, el llibre no pretén ser una crítica a tot un país sinó a algunes situacions que ha conegut.  Davant les preguntes del públic assistent, Vicente va destacar que aquesta obra no és una realitat absoluta, un retrat exacte de la Xina actual, sinó que sempre ha estat i serà la seva percepció d'aquesta realitat.

La presentació del llibre va comptar amb una introducció de Mercè Puntí, llicenciada en geografia i història, qui va fer un repàs als diferents capítols i als temes que tracta el llibre, posant èmfasi en aquells que li van semblar més interessants i impactants.

jue, 14 jºunio 2018 In Notícies Tags

Horitzó Àsia impulsa aquest dissabte la presentació del llibre Xina Fast Forward, del periodista Sergi Vicente. L'acte tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda a la llibreria Muntanya de llibres de Vic. Vicente explica en aquesta obre un cicle de dotze anys en què va treballar com a corresponsal de TV3 a Pequín. 

Aquest no és un llibre de viatges ni tampoc un assaig estrictament periodístic. Xina Fast Forward és una memòria de vida on Vicente passa comptes amb el país i amb si mateix: alhora que observa la societat que l'acull. El resultat és un retrat íntim i punyent del país i la seva gent.

Del veí a punt de ser desnonat en nom del progrés rampant fins a mandataris i activistes caiguts en desgràcia, sempre amb l’ull vigilant de la policia a sobre, Sergi Vicente ens dóna a conèixer una societat que, en pocs anys, ha patit transformacions econòmiques i socials vertiginoses i que intenta reconèixer-se en la seva condició de nova potència mundial.

Dissabte 16 de juny. 18 h
Llibreria Muntanya de llibres. 
C/Jacint Verdaguer, 31
Entrada lliure.

jue, 02 noviembre 2017 In Notícies Tags

Con el fin de fomentar el establecimiento de futuras relacions con otras universidades y centros de investigación en Asia y fomentar la codirección de tesis doctorales, que puedan favorecer el desarrollo económico, social, educativo y cultural de la ciudad y el territorio, desde Horitzó Asia se crea el programa Ayudas para estancias de investigación en Asia para estudiantes de máster universitario y doctorado.

Esta convocatória atorgará una ayida para realizar una estancia de investigación de corta duración en universidades o entidades dedicadas a la investigación de países asiáticos (China, Corea del Sur, Japón, Taiwán, India, Indonesia, Malasia, Filipinas, Singapur, Tailandia, Brunei, Vietnam, Laos, Birmania y Camboya).

Les actividades que constituyen el objeto de la convocatoria son las siguientes:
a) Modalidad A: 1 ayuda para estudiantes de doctorado.
b) Modalidad B: 1 ayuda para estudiantes de máster universitario en la fase de
investigación de un trabajo de fin de master.

Se destinarán 2.250 euros a esta convocatória. La estancia se deberá realizar entre el 1 de febrero y el 31 de diciembre de 2018 y tendrá una durada de 1 a 3 meses. Las solictiudes se pueden presentar del 27 de noviembre al 22 de diciembre.

Podéis consultar las bases a través del siguiente enlace:

BASES

lu, 10 julio 2017 In Notícies Tags

En el marc de la Universitat d’Estiu de la UVic-UCC i amb l’objectiu de conèixer les diverses realitats culturals del continent asiàtic es plantegen les següents activitats durant el mes de juliol.

Llengua i cultura xinesa.
Taller.
Dilluns 10 i dimarts 11 de juliol de les 17 a les 20 h.
Aproximació al coneixement general sobre la Xina: el seu idioma i la seva cultura. Pel que fa la llengua s’aprendran conceptes bàsics sobre el sistema fonè- tic i gràfic, així com vocabulari i frases d’us quotidià. La part cultural està enfocada a conèixer alguns dels aspectes més bàsics d’aquesta cultura mil·lenària.
Inscripcions: 5€ als Centres Cívics de Vic de 16 a 20 h i a www.vic.cat/ccvic.
Places limitades.


La màgia de la ruta de la seda. El camí que va unir dos universos.
Conferència.
Dimecres 12 de juliol a les 18 h.
Mercè Puntí, Llicenciada en geografia i història i Catedràtica d’Ensenyament Secundari Entrada gratuïta amb aforament limitat
Cal confirmar assistència a: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.


14ª. Edició Festival Nits de cinema oriental
Festival
Del 18 al 23 de juliol
El Festival Nits de cinema oriental té com a objectiu apropar la cultura asiàtica a través de diferents expressions, especialment el cinema però també d’altres facetes com la gastronomia o les arts plàstiques i escèniques (exposicions, tallers, mostra d’arts marcials, representacions de contes populars, etc.)
Més informació: www.cinemaoriental.com

lu, 04 julio 2016 In Notícies Tags

El mercat japonès serà el protagonista de les terceres jornades empresarials Horitzó Àsia, que tindran lloc els propers 13 i 14 de juliol en el marc de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, coincidint amb la celebració del tretzè festival Nits de Cinema Oriental. Les jornades s’organitzen amb l’objectiu de donar a conèixer les possibilitats comercials del continent asiàtic, i cada any giren a l’entorn d’un país concret. En aquesta edició, se centren en Japó i es duran a terme dues taules rodones a més d’una exposició temporal i un taller de cal·ligrafia, que tindran lloc a Casa Convalescència de Vic.

La primera sessió, el 13 de juliol (de 10 a 12h), portarà per títol Artistes osonencs al Japó, i  se centrarà en l’experiència de dos artistes de la comarca que treballen al mercat japonès o que hi han vist exportada o editada la seva obra. Es tracta de la ninotaire Pilarín Bayés i del músic i membre del grup de J-Rock White Noise Quico Solà. Tots dos parlaran de la seva experiència en una taula que estarà moderada per Susagna Roura, segona tinent d’alcalde i regidora de Cultura i Museus de l’Ajuntament de Vic.

L’endemà, en la mateixa franja horària, la sessió Japó, una nova oportunitat per a les empreses catalanes abordarà la realitat d’aquest mercat emergent. La taula rodona comptarà amb les aportacions i l’experiència de Jordi Figueras, sales manager de l’empresa Cacao Sampaka de Vic, i d’Antoni Puntí, enginyer industrial, empresari i president de Pioner Electronics Iberica de 1986 a 2005. Moderats pel president del Círculo Empresarial Japón-España, Jorge Lasheras, reflexionaran sobre un mercat considerat dels més exigents però alhora més prestigiosos de l’Àsia.

Cartell III Jornades Horitzó Àsia

L’art de la cal·ligrafia japonesa

Coincidint amb les jornades Horitzó Àsia, del 13 de juliol al 31 d’agost Casa Convalescència acollirà l’exposició temporal Paper i lletres, l’art de la cal·ligrafia japonesa, que usa materials molt populars al Japó com ara el paper japonès o washi, i la tinta xinesa per expressar la peculiaritat de les lletres japoneses. Les obres són de la pintora i poetessa japonesa Mihoko Ono, llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Musashino, que ha pintat les obres amb la tècnica mixta i collage expressant la sensibilitat de la traça i la matèria.

Ono serà a Vic el 14 de juliol, on oferirà un Taller de cal·ligrafia (de 18 a 19:30h a Casa Convalescència). L’entrada a totes les sessions és gratuïta (excepte el taller, que té un cost de 15€ a pagar el dia de l’activitat) però l’aforament és limitat, de manera que cal confirmar assistència a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

Estrènyer lligams amb l’Àsia

Les jornades empresarials formen part del projecte Horitzó Àsia, impulsat per l'Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, l'agència d'Emprenedoria, Innovació i Coneixement Creacció i l'Associació Nits de Cinema Oriental. El projecte té la voluntat de crear sinergies i potenciar estratègies integrades en relació a l'Àsia que afavoreixin el desenvolupament econòmic, social, educatiu i cultural de Vic i del territori. A més de les jornades empresarials, entre les activitats que organitza s’hi compten el Festival Nits de Cinema Oriental, uns diàlegs entre la realitat catalana i la de diferents països asiàtics o les beques Horitzó Àsia, que permeten a estudiants de doctorat i màster de la UVic-UCC fer estades de recerca a universitats o centres de països asiàtics.

Totes les accions parteixen de la visió d’Àsia com un horitzó ple d’atractius i de possibilitats i com un objectiu de desenvolupament comercial, econòmic, turístic, cultural i universitari. Horitzó Àsia treballa també per enfortir el diàleg i la col·laboració intercultural i per estrènyer lligams amb les comunitats asiàtiques d’aquí.

vie, 15 mayo 2015 In Notícies Tags

El proyecto Horitzó Àsia y la Universidad de Vic - Universidad Central de Cataluña proponen un nuevo Posgrado en Estudios Asiáticos para el curso 2015/2016 (30 créditos). Con el objetivo de formar a profesionales que estén capacitados para realizar análisis eficientes sobre la realidad asiática, desde el postgrado se impartirán conocimientos sobre geografía, política, economía y diversidad cultural de este continente. En los últimos años ha habido una demanda creciente de formación avanzada basada en Asia; de ahí que los estudios realizarán una aproximación transversal a los valores que emanan de sus culturas milenarias, poniendo un énfasis especial en China, Japón, India, Corea e Indonesia. La elaboración y dotación de contenido de este postgrado ha contado con la colaboración de HispanoAsian Business Consulting.

Estos estudios, que tienen una orientación centrada en la investigación y, también, en la profesionalización, quieren profundizar en herramientas que permitan mejorar y ampliar las actuales relaciones entre Asia y el mundo occidental. Un acercamiento a la realidad de esta zona, con más de tres mil millones de personas y grandes expectativas de crecimiento económico, quiere ayudar a mejorar las complejas relaciones entre ambos territorios.

El posgrado se iniciará a mediados de octubre de 2015 y finalizará en el mes de junio de 2016. Está dirigido principalmente a titulados en Ciencias Sociales y Jurídicas, Geografía, Historia, Turismo, Economía, Humanidades, Comunicación y otras áreas con intereses en Asia Oriental. En cuanto a las principales salidas profesionales que prevé el postgrado se centran en la profesionalización de empresarios; traductores e intérpretes; trabajadores del sector turístico; del periodismo y de la comunicación corporativa o institucional; consultores de internacionalización especializados en Asia; analistas de mercados; asesores; jefes de exportación y jefes de compras; mediadores sociales y culturales; formadores; técnicos de museos y fundaciones; personal de departamentos de recursos humanos y empresas de selección; paso previo a una especialización en negocios o en otra área de conocimiento o geográfica.

Más información: http://www.uvic.cat/formacio-continua/es/postgrados/postgrado-en-estudios-asiaticos

jue, 11 jºunio 2015 In Notícies Tags

La duodécima edición del Festival Nits de cinema oriental se celebrará del 14 al 19 de julio en Vic, pero los más inquietos podrán empezar a disfrutar del mejor cine del continente asiático mucho antes. Os proponemos un junio y un julio cargados de actividades en todo el territorio catalán en colaboración con diferentes entidades, festivales e instituciones. A las habituales colaboraciones, este año destaca una nueva que llevará a las Nits al Phenomena.

El recién estrenado cine barcelonés con la filosofía de recuperar el espíritu de aquellas sesiones dobles de hace unas décadas, programará el miércoles 8 de julio una de las más desconcertantes producciones indias de los últimos tiempos, BCN Knockout!, y un clásico de kung-fu en 35 milímetros: La serpiente a la sombra del águila, la película que dio a conocer internacionalmente el kung-fu acrobático de Jackie Chan. La doble sesión comenzará a las 20.30 horas.

También en Barcelona, en el marco de la celebración del Día de la Independencia de Filipinas, se verá la première de Bonifacio, una superproducción filipina que relata la vida del hombre que libró la batalla definitiva contra los opresores españoles. La cita será el sábado 20 de junio en la Iglesia de Sant Agustí a las 20.30 horas y contará con la asistencia del director del filme, Enzo Williams, y de sus principales actores, Robin Padilla y Vina Morales.

Más información en la web del festival.

En Vic, la Biblioteca Joan Triadú volverá a acoger el ciclo previo al Festival Nits. En una edición en la que la India es la gran protagonista, el festival está obligado a proyectar algunos títulos del gran maestro del cine indio de todos los tiempos, Satyajit Ray. Los jueves 11, 18 y 25 de junio se podrá ver la llamada Trilogía de Apu. Las sesiones se harán en el Espacio Josep Romeu. La entrada es gratuita y comenzarán a las siete de la tarde. Por otra parte, en el marco de la programación de Cineclub Vic, el martes 30 de junio a las 10 de la noche se proyectará Unbeatable, el filme ganador de la edición 2014 del certamen.

El Festival Nits estará también presente en Tarragona de la mano del Festival Minipop. El viernes 5 de junio este certamen, principalmente musical, se adentrará en el mundo mágico del séptimo arte con Wolf Children, una obra de arte del cine de animación dirigida por el maestro Mamoru Hosoda. El filme es un alegato en defensa de la naturaleza y una reivindicación romántica de los anhelos de libertad de los seres vivos. La proyección se realizará a las diez de la noche en el paseo de les Palmeres de Tarragona.

Badalona tendrá también su cata de Nits antes del Festival Nits de cinema oriental el viernes 3 de julio en el marco del Cryptshow Festival, uno de los festivales de cine de terror y fantasía de referencia del área metropolitana de Barcelona. Este certamen ofrece un selección internacional de cortometrajes de gran calidad y una muestra de largometrajes difíciles de ver en los circuitos convencionales. La aportación del Festival Nits será Gun Caliber, la propuesta más bandarra y salvatge que se pudo ver en la pasada edición firmada por Bueno, uno de los mejores coreografos de acción del cine japonés.

ma, 27 enero 2015 In Notícies Tags

El Festival Nits de cine oriental de Vic presentó el pasado 24 de enero la duodécima edición del certamen, que tendrá lugar del 14 al 19 de julio, con una sesión doble especial dedicada al cine indio que reunió en el Cine Vigatà más de 150 personas para ver los filmes Gunday y Eega. La jornada sirvió para anunciar el que será el país protagonista de este 2015, la India, así como la imagen que lo representará en el cartel de las Nits, la cobra Naja Naja. También se ha anunciado la edición del primer libro del Festival Nits.

La sesión se programó con motivo del Día de la República India, que se celebra el 26 de enero, y estuvo llena de acción, música, sorteos de DVD y cómics asiáticos y deliciosas tapas indias servidas por la Asociación Social y Cultural de la India de Osona.

ma, 10 febrero 2015 In Notícies Tags

Este domingo, el Centre d’Arts Escèniques d’Osona, L’Atlàntida, acoge “L’Orfe del Clan dels Zhao” de La Perla 29, galardonada recientemente con 6 Premis Butaca, entre ellos el de mejor dirección y montaje.

La obra, dirigida por Oriol Broggi, se enmarca en una historia de la literatura china universal escrita por Ji Junxiang entre los años 1260 y 1280 d.C. Una obra insólita y, al mismo tiempo, cautivadora, basada en un hecho histórico del reino de Jin y que remite a un mundo antiguo de venganzas y traiciones entre clanes, dónde la verdad acaba develando una terrible tragedia.

Este fantástico cuento chino está interpretado por una selección de los mejores intérpretes del país, de los que destacan Julio Manrique, Marta Marco, Pablo Derqui y Lluís Marco, además de la música de Joan Garriga.

Página 1 de 3